Lite lunch, lite jobb, lite skörd och lite mer marmelad

Lotten, Odling, Recept / Permalink / 0

Min "ambition" var att vara ute tidigt på lotten idag och jobba järnet. Men med lite sovmorgon och annat på tapeten så köpte vi med oss lunch ut och tog det lite lungt idag istället. Vädret var "lagom" och det var skönt att inte stressa runt. 
 
Vi gjorde klart odlingslådan som jag målade sist, satte lite tjockare markväv runt botten utanpå lådan och "stajplade" fast den. Hoppas att det håller Åkervindorna (ogräset) borta bättre nästa år.
 
Vi satte lådan på plats och Johan skyfflade över hälften av jorden från lådan bredvid. Nästa gång är det dags att tömma den andra lådan helt, måla den en gång till och även sätta markväv på den på samma sätt, samt sätta ihop de båda lådorna til ett "L".
 
Planterade också lite lökar, i Oktagonen. Blir fint at ha något där som blommar tidigt nästa år. Sparade dock lökarna "Aluluim Miami" då jag inte visste var jag ville ha dem, de blir ju ca 80.cm höga. Tänkte att jag kan planetera dem senare på balkongen i kruka och sätta ut dem i en större kruka på lotten sedan kanske.
 
 
 og med oss lite "vanlig" Persilja och Bladpersilja, Rabarber och Purjolöken hem. Purjolöken hackade jag och frös. Persiljan satte jag i vatten i kylen. Känns lite lyxigt att ha tillgång till det från vår egen liten "odling". 😊

Plockade också med några av alla de omogna tomater. Har väldigt mycket Tomater på 4 plantor, mest päronformade och sedan någon form av Bifftomater. Har ingen koll på vilka sorter det är då jag fick plantorna av odlingsgrannen och trodde aldrig att jag skulle få dem att överleva.😋 

För att få Tomaterna att mogna tänkte jag testa att lägga dem nere i förrådet, mörkt och svalt. Det ska visst vara ett sätt att låta dem mogna. Ett annat ska vara att lägga dem bland Äpplen som visst utsöndrar ett ämne som gör att de mognar.
 
Jag får nog ändå plocka av alla tomaterna snart, gröna eller inte, det ska ju bli väldigt mycket svalare nästa vecka så tvivlar på att de klarar det. Om inte annat ska man kunna göra Chutney på gröna Tomater., här är ett recept:
 
 
Kokade lite mer marmelad av Rabarberna. Lade i Äpple och lite Ingefära också. Blev 2 burkar och en halv. Himla yummie! 

Nä, nu börjar det lukta ljuvligt från köksdelen. Snart är maken klar med Köttfärssås och Spaghetti, dvs "riktig" med bacon, rotselleri, morötter etc som fått koka ihop sig ett tag. Herrejisses vad det ska bli gott!
Till top