Lotten-fix

Lotten / Permalink / 0

 
Strålande väder igår och ledgt! Lotten dags med andra ord! 
 
Efter lite inpackning i bil och jord-shoppande (köper ICA's) vart det ut efter lunch. Mission: Lasta av de 16 påsarna jord och fixa iordning mina nya odlingslådor (pallkragar).
 
Som tur är har vi ju skottkärror att tillgå i föreningen. Det blev några vändor, och med lite pust-uppehåll. 😊 5st 50 liters påsar var liksom max per gång, det är tungt som s....
 
Sedan var det dags för att klä om de nya lådornas botten med marktäckväv köpt på Plantagen som är lite tåligare. Detta nya påfundet jag kom på i höstas. Det vill säga istället för att ha markväven inne i lådorna, så kom jag på, varför inte tetsa att sätta markväven utanpå istället, nästan som att sätta lådan på en bricka.
 
Jag gjorde ju det andra varianten i somras, sätta det inuti, med en dålig markväv från Jula kan tilläggas. Den höll dåligt och dessutom klättrade de förhatliga Åkervindorna mellan markväven och lådorna! Så, nu testar vi det här istället.
 
Kom dock på att den främsta lådan, som bara är just en i höjd, att jag istället klär in den som jag gjort med de befintliga pallkragarna, men Plantagens färdigsydda innerduk (finns i 2 storlekar) - den var mycket bättre och hållbar än Julas.
 
Så nästan klart med andra ord! Fyllde på jord i lite rabatter och satt en kort stund i solen. 3 timmar senare var det hemfärd, jag var helt slut! Så himla skönt! 😊
 
Sådde också lite gräs på en del kala fläckar.
 
Psst...Under fiberdukarna finns tidig sådd av Vitlök, Sallad och Dill. 
 
 
Till top