Det växer...

Odling / Permalink / 0

...oss kanske ur huset. Ja Göta-Petter som gumman skulle sagt. 😀
 
Planterade idag Kronärtskocka. Spännande att se om det lyckas. Känns som jag börjat gå på överkursen direkt med odlandet. Fast varför inte. Går det så går det!  😚
 
Sedan tidigare har jag sått 3 olika sorters Tomater, Chilli, Purjolök och Rotselleri. 
Purjolöken, Tomaterna och en Chilli har kommit upp. Rotsellerin såg jag knappt en skymt av, och när jag idag läste på fröpåsen, så skulle man visst inte peta ner fröerna under jord... Well, well.., man kan ju inte lyckas jämnt.  Så det blev nya frön idag och ny plantering. Bättre lycka denna gång kanske!
 
 
Kollade i höstas på Youtube som har oändligt mycket odlingstips. Där såg jag att man kunde plantera en "köpesallad" (kruksallad) när man använt den. Jag har testat det och det funkar, så gjorde det igen nu.
 
Det är lite kul att man faktiskt kan "återanvända" plantor sådär. Oftast kanske det inte blir så höga blad, men det funkar att skörda. Testa vetja!
 
Gjorde samma sak med en Bladpersilja som vi köpte idag. Får se om det funkar. I somras köpte jag just båda Bladpersilja och vanlig Persilja på ICA, klippte ner och satte ut. J.. vad de växte! Enkelt istället för att odla från scratch.
 
 
 
 
Mina skott från Palettbladet växer också väldans bra, speciellt när de nu fick stå under växtlampa. Skotten kommer från min egna planta som börjar bli stor för att stå i fönstret (våra fönsterbrädor är lite väl smala...) men bara det blir lite varmare kan jag sätta ut den på vår inglasade balkong.
 
Jag har också för ett tag sedan sått lite Palettbladsfrö, men det tar sådant tid innan de växer upp. Lättare att hålla sig till att ta skott. Sedan var det bara det där var man ska göra av allt...🙂 

#hoppasdetblirvårsnart
 
Till top