Grönt är skönt!

Lotten, Odling / Permalink / 0


Blir nästan förundrad varje gång jag kommer ut och ser hur det växer. Vitlök, Rödlök, Schallottenlök - de växer på bra. Sallad är skördeklar. Jordgubbarna står i full blom. Gräslöken håller på att slå ut. Både Grönkål och Broccalin växer sig starka. Piplöken är redan jättestor. Spenaten klar och skördad - likaså Rabarber - den första omgången.
Allt annat är mer eller mindre sått och utplanterat - Sommar och - Vintermorötter, Rödbetor, Squash (givetvis!), Majs, Bondbönor, Grönkål, Sockerärtor, Mangold, mer Grönkål, Pumpa, Tomater, Persilja...
 
Det jag inte lyckas bra med är Rädisor och Salladslök. Rädisor troligt för att det blir för torrt emellanåt. Men fattar inte vad jag gör för fel med Salladlöken. Får helt enkelt läsa på.
Väntar (o)tåligt på att alla blommor ska komma upp och slå ut - både perenner och nysått - Ringlommor, Blåklint, Solhatt, Ringkragar, Solrosor, Klematis, Krasse... Mina stora Daisys (som jag inte fattade var perenna när jag sådde dem förra året)  är faktiskt på väg redan att slå ut - har 6 stycken stora plantor - de blir först ut att blomma av sommarblommorna.
Idag blir det ogräsrensning. Givetvis är det det som växer allra bäst. Kankse får man plats med att för en stund att sitt aned och också äta lunch på lotten. Vi får se... 😆
 
Till top