Skördetider!

Allmänt / Permalink / 0


Igår fick jag med mig maken ut för vattning och lite småfix. Jag vattnade och han klippte gräset. Jag passade på att skörda alla resterande Bondbönor - det blir att rensa idag och sedan att testa att äta för första gången.
Tidigare har jag skördat Schalottenlökar (så stora!) och Rödlök (blev lite mindre i år). Skördar också kontinuerligt av min Broccali (med längre stjälkar), Little Gem-sallad och Sommarmorötter. 
 
I helgen plockade jag Krusbär, röda och grön/gula. På den röda busken var det helt absurt mycket bär - alla grenarna var fulla och hängde ner av tyngden. Plockade inte av alla, så det blir "mer-plock" i veckan. I år gör jag inget sylt - tycket inte det blev så gott faktiskt. Fryste istället ner alla och tänker testa att ha i smoothies.
 
 
Jag hade även lite byteshandel med odlingsgrannen mittemot i helgen - hon fick Sallad och Rödlök och jag fick plocka röda Vinbär - tog kanske 1/6 av en buske - och fick väl 4-liter! Frös ner lite av rensade bär (också för att testa kanske i smoothie) och gjorde sedan gelé igår.

Det växer annars bra, Majsen börjar komma, Rotsellerin ser lovande ut (ej i bild) och Broccalin ger som sagt mer-skörd.
 
Jordgubbarna blommar igen (även den nya sorten med Röda blommor - har bara en planta än). Det blommar så himla fint där ute nu, Ringblommor, Prästkragar och annat!
 
 
 
 
 
Till top