Omplantering

Odling / Permalink / 0

Igår fick jag hem lite småplantor från Klostra - Rosmarin, Physalis och Grönkål. Dessutom lite sättök - röd samt Schallotten och lite sättpotatis (Mandel).  
 
Satte därför igång igår att plantera plantorna samt passade på när jag ändå hade händerna i jorden att plantera om lite Sockerärtor och en Kruktomat.
Jag satte bland annat 2 st Sockerärtor i en kruka för att testa att ha på balkongen, vi ska se om det funkar. Ska också ha lite tomater på balkongen. En granne hade det förra året och det funkade bra.
I måndags köpte jag några krukor på Rusta som ser ut som betong, men är i plast. I en av dem gjorde jag en liten samplantering med bland annat ett Löjtnantshjärta som jag köpte på Plantagen - maken tycker de är så fina. Jag sådde ocksså lite kattgräs som jag brukar ha i en Balkonglåda, stående på golvet. Kissarna blir så glada när det kommer upp. Det måste ju vara lite blomster för alla på balkongen. 😊
 
Det var igår... vad har jag gjort idag då? Inte många knop på odlingsfronten. 😀Imorse försökte jag mäta temperaturen på min inglasade balkong. Det låg runt 14 grader runt kl 7 och då hade inte solen kommit till balkongen ännu.
 
Orsaken till att jag försöker kolla temperaturen är att jag skulle vilja sätta ut om möjligt de flesta plantorna på balkongen. Speciellt de som växt sig lite större. Nu har jag försökt ställa ut dem för att avhärda dem lite, några timmar på dagen. Så det ser hoppfullt ut!
 
Nu ska jag surfa vidare på hur man odlar Majs. Såg på Trädgårdstider i tisdags på SVT att det är 3 plantor som gynnar varandra; Squach, Majs och Brytbönar. De kallas "Tre systrar" visst. Eftersom jag ska odla Squach så tänkte jag att någon Majs-planta kanske bredvid? Vi får se!

Till top