Tomatplantor, tomatplantor... och annat förstås...

Odling / Permalink / 0

 
Ja jag säger då det...😊 kanske sådde vissa plantor lite för tidigt ändå. Tomatplantorna har blivit lite för höga, så en del av dem har fått flytta till fönsterplatser istället för att stå i "barnkammaren". 
 
Mest "rangliga" är Kruktomaterna - en sort som heter Tiny Tim. Enligt beskrivningen så ska den kunnas odlas just i kruka både på fönsterkarm och på balkong. Det var det som lockade! Jag tänkte testa att ha en inne i fönstret och en ute på balkongen så får vi se. Fortsättning följer med andra ord.
 
De andra 2 sorterna Körsbärstomater samt framförallt Gula tomater växer lite yvigare. Dock testade jag att ta toppskott från Körsbärstomaterna förra veckan och planterade om. Och det ser ut som de flesta klarat sig och tar sig. Enkelt sätt att få mer plantor!
 
Förra helgen sådde jag lite fler tomatplantor, varför inte liksom? Bara för att det är så kul!

Jag sådde också Rotselleri (igen, någon gång ska det väl bli rätt?) Squach och Sockerärtor. Sockerärtorna tittade upp redan efter 2 dagar! Tomatplantorna har också kommit upp. Någon liten Squach-planta har tittat fram men av Rotsellerin... intet nytt (nu heller).
 
Sedan är det väldans kul att se att det där med att ta skott från (Ica-)Basilika, som jag tidigare skrivit om, funkar så bra. Man sätter skotten i vatten för att rota sig och sedan planterar man - det funkar ju väldans bra. Planterade nu tre små i större kruka och det växer så det knakar!
 
Eftersom jag är en av dem som "drabbats" av korttidspermittering kommer jag vara ledig ett tag framöver 2 dagar i veckan med start imorgon. Tur i oturen att vädret ska vara bra denna vecka och att jag har lotten! Nu blir det dit imorgon för fix! Lycka i form av 100 kvm! 😍
 
Till top