Falsk Ostkaka, på Squach

Recept / Permalink / 0

Med tanke på att jag igår skördade Squach nr 23 och 24, behöver jag hitta användningsområden för dem.... Visserligen har jag gett bort en del, annars skulle hela köket vara fullt just nu. 😊 Läste mig till också att lagra Squach i rumsvärme länge går bra, så några blir kvar "utan åtgärd" tillsvidare.
 
Iaf, varför inte testa Falsk Ostkaka, på just Squach! Sagt och gjort. Följde receptet men ersatte mjölken med grädde så det blev totalt 5 dl grädde.
 
Den blev jättegod! Inte lika korning som vanlig Ostkaka, men annars marginell smakskillnad. Och, den blev faktiskt bättre av att stå över natten i kylen.
 
Med andra ord, jag  rekommenderar att ni testar. Och om ni inte odlat Squach själva, så finns den i överflöd i butikerna just nu (kanske borde sett tecknen på hur många det skulle bli från mina plantor av hur mycket det fanns i butikerna förra året...).
 
Idag gjorde jag också några fler burkar Solskensmarmelad så där "förverkade" jag 1,5 Squach till. Tweekade till receptet lite och ersatte färska Aprikoser med en burk med Aprikoser istället. Fynkade jättebra!
 
Ett gissel har varit att få till det där med burkar när man gör sylt och marmelad. Det blir oftast att man sparar på sig burkar som man inhandlat med innehåll, och som är omärkta. Men svårt att få bra size på dem och så är ju alla olika. Sara Bäckmo tipsade om denna site Glasochflaskor.se så jag har köpt lite burkar därifrån. Gick snabbt att få hem och allt helt. Rekommenderas!
 
 
 
 
Till top