6 kilo potatis skördat!

Lotten, Odling / Permalink / 0

I söndags bestämde jag mig att det fick vara nog med den enorma Potatisblasten som hängde hit och dit och skymde annat - plantorna har fått för bra jord - nybörjarmisstag.

Jag misstänkte att Sparrispotatisen under skulle vara pyttesmå eller obefintlig. Men jisses vad jag hade fel!
 
Tog först bort blasten, men insåg sedan att jag kanske ändå kanske skulle sparat några med tanke på hur mycket småpotatis som stod på tillväxt.
Jag fick ihop 6 kilo på 11 plantor! Om jag väntat med att ta upp alla hade det blivit dubbelt så mycket. 
 
Potatisen kom i olika storlekar, så nu är de insorterade i påsar för stora, mellan (som man brukar köpa i butik) och små. Och, i lördags åt vi små kokta och sedan brynta Sparrispotatisar till kött (skördade dem för 3 veckor sedan när jag var nyfiken på hur det gick för plantorna...) och igår vart det kokta Sparrispotatis till maten. Smakar lite extra gott när man odlat det själv.
 
Igår vart det en snabbis ut efter jobbet, skördade en bunke Sockerärtor och en Squach - börjar bl en vana nu. Tror det är nr 8 i Squach-ordningen som skördas.
 
Kul att se att det växer till sig nu. Broccoli börjar få buketter, Purjon börjar bli ståtlig och Majsen börjar få några kolvar och Vintermorötterna växer så det knakar. Och, rabatterna börjar vara fulla med blommor.
Det som inte kommit upp så bra är Salladslök (förstår inte riktigt varför), Sallad av olika sorter, Pak choi, Spenat, Dill och Rabarber - de har blivit tuggade på eller uppätna.
 
Jag har kommit på att det är inte bara Sniglar utan har märkt att jag har mycket tvestjärtar så misstänker, efter googlande, att det också varit i farten.
 
Så himla trist, ena dagen en fin liten planta, nästa tuggad på eller försvunnen. "Så" det blir att så mer - Sallad, Sommarmorötter och annat smått och gott på de platser som nu blivit tomma. Nästa år planerar jag att ha en del av de "tuggbara" sakerna under duk och i krukor istället.

Det ska i alla fall hjälpa med Vitpeppar mot Tvestjärtar (har redan Ferramol mot Sniglar)  - det blir att ta med karet ut i morgon om det är fint väder... Idag blir det inte för det regnar - skönt med lite "konstbevattning" från himlen. 😇
Till top