Arbetsdag på lotten

Lotten, Odling / Permalink / 0

Att vara borta en vecka, med lagom regn och värme genererar väldans mycket gräs och ogräs kan jag konstatera. 
 
Idag var det därför dags att forstätta rensa och klippa gräs runt kanter och bakom odlingslådor där vi inte kommer åt med "handjagaren" som vi klippte med i torsdags. Ja, vi gick tillbaka till det som funkar och vi lämnade tillbaka grästrimmern som funkade dåligt och köpte en "manuell" istället... 😎
 
Lättare sagt än gjort att rensa och klippa då den förb.. Åkervindan är både här och där och jag kan inte lägga den på komposten och jag ville dessutom använda gräsklippet. Så jag försökte dra bort och klippa bort Åkervindan först och slänga i en sopsäck. Det vanliga gräsklipper lade jag runt lite plantor och grävde ner.
 
Broccoliplantorna är stora nu. 2 av dem börjar få "blommor". Framför står Rotsellerin.
 
Förutom rensa och klippa var det som vanligt - petade lite här och där...  Tog sedan upp all lök, en Potatisplanta (blasten är för stor och är ivägen för kålen och Potatisen var pyttesmå men många), gallrade bland Vintermorötterna och skördade Rabarber och Sockerärtor.
 
Oktagonrabatten är lite wild and crazy...
 
 
Sockerärtorna är verkligen stora! Tycker det är svårt att urskilja ärtorna, man får kolla noga. På bilden till höger är det Solrosor som jag hoppas blommar snart - med vinröda blommor.
 
Efter 4,5 timmes arbete var det dags att åka hem. Lagom slut kan man säga. 😀
 
Här är dagens skörd (minus Rabarbern som ligger i kylen). Löken ska torka några dagar. Imorgon ska jag göra Rabarbermarmelad!
 
Till top