På torken...

Balkongen, Odling / Permalink / 0

Dags att skörda chillis! Mina 2 balkongplantor ger bra skörd! Jag tror nästan det blir att torka dem och sedan mala. Googlade mig till att de annars klarar bara 4 veckor i kylen färska.
 
Vet inte om jag vinner någon popularitesträvling här hemma precis - förutom att jag behöver då torka Chillin, så är hela matbordet (och dessutom två tidningar på golvet på balkongen) fulla med Rödlök och Schallotenlök på tork... 😚
 
För övrigt har jag blivit med Bokashi (läs mer på bokashi.se) - jag köpte ett startkit där med 2 hinkar. Kan väl snart titulera mig söderomsöder-hipster. 😂 Hämtade ut dem igår och har börjat använda dem. Ska bli kul att se om jag då nästa år inte kommer behöva använda någon annat när jag gödslat jorden med komposteringen. Och, dessutom annars larvar vi lite ibland med att sortera matavfall (man måste ju tänka på att slänga påsarna i tid och så blir de inte fulla...så då glömmer man) - så detta är ju ett annat sätt i att faktiskt använda sina matrester på. Uppdatering kommer hur jag tycker det funkar!
 
 
 
 
Till top