Det växer i "barnkammaren"!

Odling / Permalink / 1

 
Det är så himla kul att titta till de små "bebisarna". 😊
 
Tomatplantorna växer nästan för bra så vi får hoppas att det snart blir väder så jag kan sätta dem på den inglasade balkongen, i det lilla växthuset. Annars vet jag inte vart de ska ta vägen. Följde gurun Sara Bäckmos råd och sådde tidigt. De kanske skulle stått svalare när de väl kommit upp? Nåja. Vi får se. 
 
 
Kronärstkockor sådde jag för kanske 2 veckor sedan. De började komma upp redan för någon vecka sedan och det är nog snart dags att omplantera dem. Så himla kul det ska bli och se om det blir något av dem sedan. De ska planteras lite här och där på lotten. Emot min urspungliga plan att var och en sak har sin plats... 😀
 
När jag först sådde Chilli, kom det bara upp en planta. Sådde därför några till och de lyckades jag bättre med, då de har börjat komma upp också. 
 
Broccoli samt Krukgurka sådde jag förra helgen och de har också tittat upp.
 
På försök tänkte jag också se om det funkar att faktiskt odla lite sallad så här inomhus, så drog ner några från och de har kommit upp. Salladen står också under ljus men den behöver egentligen visst inte så mycket ljus. Mycket nytt att lära sig!
 
Jag planterade också om Purjolöken förra helgen och klippte av lite av de långa spröten. Jag vill sätta ut mycket Purjolök när det väl är dags, de blev så himla bra i somras (fick av Odlingsgranne) och lätt att frysa ner och använda senare. Sådan lycka att använda eget ur frysen!
 
Sådde förra helgen igen Rotselleri då dörsta omgången inte blev något. Jag missade att fröna inte skulle täckas med jord när de såddes. Är inte så bra att läsa instruktioner nogrgrant...😎 Men vad jag kan läsa mig till har dessa frön väldigt lång grotid så vi får väl se om det blir något av den nya sådden. 
 
Om jag inte minns fel nu så är det kvar att förså Squach och sedan kanske lite sommarblommor. Men det kommer jag göra lite senare i Apirl. Squach växer visst snabbt och för store plantor, då kommer vi inte komma ut på balkongen. 
 
Nästa helg tror jag att jag ska palla mig ut och börja fixa till lite på lotten. Det är lite saker som ska justeras sedan i somras och om det är fint väder även om det bara är några grader så varför inte börja i tid?
#1 - - Emma:

Det är alltid lika inspirerande att så frön på våren. Jag har precis börjat eftersom jag bor i zon 7. Jag ser att du har sått purjo, jag har försökt flera gånger men misslyckas ständigt. De blir smala och ynkliga. Har du något tips? Mvh Emma

Svar: Hej Emma! Det är faktiskt första "riktiga" våren för mig :-). Fick vår odlingslott i Maj förra året och det blev inget förså det året. MEN tar igen det nu, lite lycka är det allt! :-)
Fick Purjo förra året av en Odlingsgranne, lite större än de på bild, fast inte mycket. Planterade dem ute i Juni kanske (hade väl gått tidigare men var inte klar..bor i Sthlm) i större odlingslåda med mycket hästgödsel som vi har tillgång till. Inte full sol hela dagen. Och de blev jättebra! Så vi får se hur mina egna blir denna gång. Men har du kollat Sara Bäckmos sida/Youtube? Hon har en del om Purjo...
sherwoodskogen.com

Till top