Rabattfix i strålande sol

Lotten / Permalink / 0

Jag kom på i mitt planerande av var jag skulle plantera allt på lotten (har givetvis ritat upp allt i Powerpoint 😊) att jag ville ha in lite fler odlingslådor utan att ändå ta bort för mycket gräsyta.

Jag kom på att komposten jag hade, att om jag tog bort en del, så skulle jag få lite mer plats.  Jo, visst egentligen ska man ha tre komposter, för år 1, 2 och 3. Men nu på lotten finns alldeles för mycket ogräs såsom Åkervinda som jag inte kan slänga på komposten för att sedan lägga i mina ogräsfria odlingslådor när det blir jord. Så, jag har helt enkelt slängt sådant på Trädgårstippen hittills.
 
Sagt och gjort, jag bestämde mig för att nöja mig med en del kompost helt enkelt. Så, fram åkte Fogsvansen (ja sågen då) igår och jag delade på komposten (bild 1).
 
Det blev sedan en del funderingar. Hur skulle jag göra nu? Skulle jag ha pallkragarna istället på rad och och en rabatt framför med rabarber (bild 2)?
 
Jag landande i att jag ville ha som jag först hade tänkt mig och idag åkte jag ut och "verkställde". Lådorna kommer stå bredvid de existerande, två på höjd bakom och en i höjd framför. Bredvid blev det en rabatt men kantsten som är full med (troligen för många) Rabarberplantor (bild 3). 
Mitt i arbetet fick jag dessutom trevligt besök av maken som var ute på en cykeltur. 😘
 
Allt klart, nu ska jag bara klura ut vad jag ska göra med den här lådan... 😉
 
Till top