Lördag och lotten

Lotten, Odling / Permalink / 0

Igår var det "lagom" väder. Det kändes nästan som det var 17-18 grader!
 
Dagen började med att jag var på Plantagen när de öppnade. In och ut snabbt för att köpa ett 6-pack "remonterande" (ska ge bär hela sommaren) Jordgubbsplantor - Ostara. Köpte också några Trädgårdsnejlikor som luktade ljuvligt! Ska bara komma på vart jag ska sätta dem...
Efter lunch var det dags att dra till lotten. 3 av mina närmaste odlingsgrannar var också där och fixade. Så himla kul att ses igen efter vintern! De var så himla välkomnande förra året och delade med sig av plantor och fröer samt tips. Nu är det första året när faktiskt jag kan dela med mig också av plantor och fröer -  det känns bra! 
 
Det tyngsta jobbet har jag redan gjort på lotten i år, nu är det mest sådd, utplantering och lite omplanteringar som jag gör. Det är skönt att också bara kunna sitta ner en stund och bara vara!
 
Igår var det dags att sätta Rädisor och Sockerärtor. Jag har redan ett gäng Sockerärtor hemma som ska planteras ut (tänkte även testa att ha några plantor på balkongen i en kruka), men tänkte också så direkt på "friland" som det så fint kallas. Alla dessa nya ord man lär sig! Varje Bransch har sina specifika ord och uttryck.
 
Jag sådde också lite blomfrö runt Körsbärsträdet och vid rabatterna innanför grinden, en mix av ätbara blommor. 
 
I en av mina "cirklar" kommer jag bara ha blommor. Jag planterade om lite Lavendel dit och satte frö till Blå Bolltistel som jag fick av grannen. Flyttade också dit en av de 2 rosorna jag planterade i höstas (den andra klarade sig inte). Sedan tidigare har jag satt en Dahlia-lök där också - men vi får se om den kommer upp eller inte. 

Planterade Jordgubbarna i en pallkrage och täckte dem med fiberduk och satte även upp en liten Odlingstunnel till en av pallkragrna. 
 
Lite irriterande att gräset har "kala" fläckar där jag framförallt har tagit bort ogräs, vi får hoppas att gräsfröna tar sig.
 
Idag skulle det enligt prognos inte vara så bra väder. Men nu är det strålande solsken! Så nu ska slänga i mig lite "frulle" och dra ut en sväng för att sätta mina Sparris-potatis som jag har förgrott. 
 
Till top