Utplanteringsdag

Lotten, Odling / Permalink / 0

 
Idag var det dags att "putta" ut Purjolök, Rotselleri, Vitkål och ännu en Squachplanta från det behagliga livet på balkongen till odlingsbäddarna på lotten.
 
Men först till Biltema för att fixa mer Fiberduk att täcka med (beställer man online finns varorna att hämta efter 2 timmar!) och sedan till Plantagen för Bambupinnar som växtstöd (slut på Biltema). På Plantagen slank det också ner en lite grönmellerad Palettblad... Bildbevis kommer senare.
 
Först ut att planteras var Purjon. Gjorde enligt anvisningar och grävde lite vallar runt raderna så att man, när löken växt till sig, skyfflar över lite mer jord på skaften - vilket då gör att det vita delen på purjon blir högre. Tänk vad man lär sig!
Planterade sedan ut en (till) stor Squachplanta, Rotselleri och Vitkål. För säkerhets skull täcktes allt med fiberduk, på ett eller annat orginellt sätt. 😀
 
Mitt i allt planterande kom en lite regnskur. Vi har inte skaffat parasoll ännu, och har ingen skjul som grannen, så man tager vad man haver: presenning över del av vindskyddet och placering av stol och mig därunder. Funkade väldans bra!
 
 
Det blev också lite omplantering efter lite funderande. Flyttade lite Jordärtskockor, Lavendel och 1 Jordgubbsplanta (som bara varit nedplanterad där den inte ska vara).
 
Flyttade också på 2 Prydnadsgräs som jag satt i rabatterna precis innanför grinden - för att få plats med min nya idé som ska inköpas - Krukhallon! Jag har redan köpt 2 stora krukor som jag ska ha dem i. Varför i kruka kanske ni undrar? Jo jag gräver inte upp Hallonrötter som sprider skott överallt igen, det fick räcka med grävandet när vi fick lotten. Hua!
 
Ja, det var mer eller mindre allt för idag. Nu är det inte så mycket kvar att plantera ut. Ska skriva ihop en lista på allt jag har planterat/sått. Den öär lång... Det kommer snart!
Till top