Fin väder, bästa att passa på... att skörda Squach...

Lotten, Odling / Permalink / 0

 
Nu börjar tiden att istället för att lägga till (plantera och så) så drar man ifrån... dvs ta bort det som vissnar och inte längre växer.
 
Spanade på prognosen i veckan och det utlystes sol så då är det att passa på! Fick med mig maken och vi packade ner en sen lunch, korv och bröd att grilla, och drog ut. 
 
Maken klippte gräset medans jag irrade runt, petade lite här och där - man vet ju inte alltid vad man ska börja... 😀
 
Och se där ja, där dök 4 st Squach i varierande storlekar upp - redo att skördas! En av dem var väldans stor, den hade vikt ner sig över odlingslådan så jag såg den inte först. Plantorna blommar fortfarande så det kommer bli fler innan säsongen är slut. Har helt tappat räkningen på hur mpnga jag skördat totalt.. mellan 26 till 30...?
 
Det blev också lite Sockerärtor - har sparat dem så det blir "riktiga" ärtor, lite Grönkål och 2 Päron från grannes träd som ramlat in till oss... så lämpligt! 😀
 k
Jordgubbsplantorna ger fortfarande bär. Och de är söta! Även om det inte blir jättemånga varje gång känns det otroligt lyxigt att i mitten av september äta färska svenska bär, direkt från plantan!
Efter korvgrillslunchen röjde jag bort Majsplantorna och skördade de sista kolvarna som inte riktigt blivit hela. Men tog hem dem och kapade dem, de är så väldans goda så man kan inte slänga dem!
Det är fortfarande grönt och den del blommor blommar fortfarande. Det finns också mer att skörda - Rotselleri, Purjolök, Persilja, Sallad, Morötter, Jordärtskockor, Kronärtskockor och Squach - säsongen är abolsut inte slut! 
 
 
Till top