Skördat sista veckan

Lotten, Odling / Permalink / 0

 
I söndags och igår var jag ute och tog med lite godsaker hem!
 
I söndags blev det Majskolvar, Vitkål, säsongens sista Rabarber, Sockerärtor, Bladpersilja och Kruspersilja, Morötter och lite Jordgubbar.
Och igår tog jag mig en lite "skördesväng" till. Grönkål, Morötter, Jordgubbar (som jag glömde kvar...), Sockerärtor, en liten mini-Squach (annan sort tror den heter Corgette), Sallad och en pytte Kronärtskocka.

Totalt har jag nu skördat 9 Majslovar på 5 plantor och det finns 2 kolvar kvar på plantorna. Yummie! Det blir mer Majs nästa år! De var så goda! "Sweet nuggets" är sorten.
 
Vintermorötterna har varit riktigt bra. Sådde tätt, lite för nära de stora Potatisplantorna i början och har kanske inte gallrat tillräckligt, men när de nu växer till sig ifred är smaken väldans bra.
 
Sommarmorötterna har inte riktigt tagit sig förut. Vi får se hur de blir som står på tillväxt nu.
 
Grönkålsplantorna var lite sega i början. Jag köpte färdiga små via Klostra.se. Men de har nu verkligen tagit sig och jag har skördat en del från dem. Och det får bli mer nästa år.
Och så Jordgubbarna. De låg SÅ risigt till där ett tag att åka på tippen. I början av juli var det få pyttebär och jag hade kanske fått 2-3 styclen, resten blev uppätna. Men jag tänkte att de får väl en chans då, orkade inte riktigt dra upp dem. Och det verkar som hotet att hamna på tippen funkade! Det är så himla mycket bär så det är galet! Alla kommer ju inte hinna mogna, men jag kan plocka ett par varje gång och det är ju en fröjd i sig, i september liksom! Sorten är remonterande, dvs ger bär hela säsongen och heter Ostara.
Även om det sommarsäsongen lider mot sitt slut så finns det ju en del kvar att sköra. Jag har sått både Little Gem-sallad, Sommarmorötter, Potatis och Salladslök sent - efter Sara Bäckmos rekommendationer. Sedan har vi ju Squqchen som fortfarande ger skörd, Vintermorötterna, Purjolök och Rotsellerin som ska skördas senare. Så än finns det hopp om bra skörd!
 
Till top