Lite skörd första semesterdagen

Lotten, Odling / Permalink / 0

Regntunga skyar, fuktigt i luften och lite... kyligt nästan på eftermiddagen - man vänjer sig snabbt med värmen kan man konstatera -  det var "bara" 17 grader. 
 
Det var dags för att plocka av resten av Krusbären och Vinbären. Vilken skillnad på grön/gula och röda Krusbärsbusken i form av taggar! Den röda busken är hemsk - den grön/gula var rena barnleken! 
 
Och fick några få björnbär och hallon - än så länge ger varken hallonbusken eller björnbärskbusken några mängder då de är för små.

Hallonen är stora och supergoda - det är en sort som Ruby Beauty och passar för kruka. Fick 2 buskar av mamma i present i våras, tyvärr klarade sig inte den ena - troligt ett sorkangrepp på rötterna. Ska köpa till en till nästa säsong.
 
Björnbärsbuken köpte jag på Klostra förra året - Lock Tay - taggfri! Också väldigt goda bär! Den var en liten planta på kanske 10 cm och den har växt till sig och slingrar sig redan runt en liten ställning som är 150 cm hög. Funderar faktiskt på om man skulle ha en Rosenbåge som den kunde klättra på.
 
Igår blev det en Lammgryta med blandannat aubergine från mina balkongplantor. Yummie!
 
Så var det squachen... kanke nr 10? Har iaf 5 som ligger på köksbänken....😀
Ikväll blir det Squach-pasta!
Till top