Det växer så det knakar - fortfarande

Allmänt / Permalink / 0

Igår var det ännu en fixardag på lotten. Maken skulle måla lite på staketet och jag skulle som vanligt förvirrat irra runt och gräva lite här och där och hela tiden leta efter var jag lade spaden. 😎
 
Eftersom jag sedan ett bra tag redan börjat planera vad jag tänker odla nästa år, och lite förändringar som behöver göras (omplanteringar av blommor, lite fler pallkragar etc) gick turen först til Bauhaus för inköp av lite nya pallkragar, jord och lite kantsten. 
 
Nu växer det bra ännu, så jag kan inte göra mycket förändringar nu, utan får snällt vänta... lite svårt när det kliar i fingrarna att få sätta igång.
 
Grönkålen växer på bra, har ännu inte skördat något. Totalt har jag 8 plantor, i varierande storlek. Här är de 2 första till höger. Till vänster  i bilden - Brysselkål - det börjar synas små, små Brysselkål på plantan! Sådde också sent lite fler Bondbönor (de växer upp supersnabbt och tål lite kallare väder - även frost) och Sommarmorötter.
Rotsellerin ser bra ut. Hoppas det kan blir några rejäla "klumpar". De ska visst växa på sig nu mest i start i Augusti.
 
Jordgubbarna, de remonterande, är lika galna i år som förra året. Blommar mer nu och har mer bär på sig än i juni... Jag har också planterat en del av revorna de kastar ut och planerar att ha lite fler Jordgubbsplantor till nästa år. 
Sist, men definitivt inte minst, har vi Squachplantorna. Diamant, den gröna sorten, är den som ger bäst avkastning. Har också 2 olika gula varianter, en randig och en "helgul". Kommer inte ihåg namnen på dem - de blir inte lika stora, men är faktiskt lite godare (sötare) i smaken.
 
Till top