Balkongskörd av Körsbärstomater & "Chilisar"

Balkongen, Lotten, Odling, Recept / Permalink / 0

Lite lyxigt känns det allt att kunna gå ut på morgonen och plocka alldeles färska små Körsbärstomater! Jag har tre plantor på balkongen och två till av denna sort på lotten - kommer inte ihåg exakt sort men det är en Kruktomat.
 
Jag har ett gäng Körbsärstomater som ligger för att mogna då jag av misstag (på lotten) bröt av en planta när jag skulle binda upp den . 
Jag har tre andra sorters tomater på lotten som sakta men säkert håller på att mogna, en av dem är en större Körsbärstomat som heter Garderne's Delight. Den är utnämnd som en av de godare tomatsorterna - och både jag och maken instämmer!
 
Jag har också "Chilisar" på balkongen. Lite olika sorter -  en sort som jag odlade 2020 av fröer som jag fick av makens pappa. Fröerna funkar fortfarande och två plantor, då som nu, ger väldigt bra avskastning. Har inget namn på sorten förutom att den är just röd. 😁 Det är de som är röda respektive gröna på bilden (håller på att mogna). Plantorna var lite ledsna så de fick gå till tippen.

Har dessutom tre olika sorter som jag fått från väninnan, en är den oranga som ligger på fatet (har tappat namnskylten..). En annan högväxt som håller på att mogna som heter Jamaican Bell och ser lite ut som en... groda? Den tredje heter Satans Kiss- låter lovande eller hur? Jag ska försöka övervintra både Jamaican Bell och Satans Kiss. Speciellt Satans Kiss är väldigt fin som planta.
Vi får se hur vi kan använda "Chilisarna". Man kan ju alltid lägga en rund Satans Kiss bland Körsbärstomaterna och se vad som händer... Mohaahahaha! 😎
 
Och nu på morgonkvisten står just nu en plåt i ugnen av vad Sara Bäckmo kallar Snålröra - en bra bas för grytor eller pastasås. Min består av Tomater, Vitlök, Röd lök, Squash (skördat nr 36 igår...) och en röd Chili.
Enkel att göra och man kan ju variera vad man vill ha i mängd på plåten. Om du inte odlar själv, så är alla dessa grönsaker i säsong - köp och testa!
Till top