Valborg och lottenfix

Lotten / Permalink / 0

 
Wohoo! Bättre väder än utlovat gav mer-tid på lotten i Valborgshelgen. Hade som vanligt en plan, men prioriterade lite annat när jag väl var ute - som det brukar bli. Inga konstigheter med andra ord. Mina grann-odlare säger detsamma. Man har en plan innan och sedan händer något när man är där...släpper kontrollen och bara är liksom.

Men, jag fick mycket gjort. Grävde upp mina två Blåbärsbuskar och de får nu mellanlanda i varsin stor kruka denna säsong (med surjord), fixade en jordfabrik, fyllde krukor redo att plantera i, lade ut träflis mellan pallkragar etc. 

Fixade också till min finsa "stenrabatt". Stenarna har sjunkt lite så de hamnat i nivå med gräsmattan, vilket gör att gräs växer in i rabatten. Det blev helt enkelt att lyfta upp varje sten, pytsa jord under... ja ni förstår... tills det var klart och någorlunda i jämnhöjd. Tycker det är kul att det inte bara är att odla därute, utan också att det är lite fint och lite blommor.
Jag hann också så en del på söndagen - äntligen. Trixet för att komma ihåg (så att man håller sig till planen...) är att lägga ut fröpåsarna där man sått och ta kort för sedan göra en "check" mot planen när man kommer hem. 😆

I morgon ska det bli fint väder och då blir det ut igen!

 
Till top