Uppdatering

Odling / Permalink / 0

 
Det är ju inte riktigt så att jag legat på latsidan även om det kan tyckas så, i brist på uppdateringar här. 😀
 
Det har skördats tomater, gurkor, sockerärtor och framförallt (trumvirvel) 70+ squash. Notering till nästa år; jag behöver inte så många squashplantor. Dock är det så kul att faktiskt också ge bort nyskördat.
 
Byggandet av köksträdgården gick från att vara klart till att vara inte klart. Funderade länge på om "hörnet" av trädgården där verandan stod skulle få bli en gräsplätt eller inte. Det var ju lite arbete innan gräsmattan just var "där; grus skulle bort, lägga rätt grund och jord, så gräs... När jag då sedan börjat skyffla grus, insåg jag; .. vad ska jag med en gräsmatta till? (som en klok odlare sa till mig) - så jag ändrade mig helt enkelt och lade till odlingsyta.
 
Det innebar också att blomlådorna som nu stod som "slut" på körksträdgården inte passade att h0 som nytt "slut". Det blev helt enkelt ett byte av lådor mot andra som jag hade vid garaget (vilket blev bättre x2!). Men lådorna skulle tömmas på jord, flyttas, fyllas med jord.. ja ni förstår.
 
Maken hjälpte mig sedan att snickra en "tomatlåda"  som står löngs verandan och gör att sommartid kommer tomaterna bli lite insynsskydd, samt lådor för vinbär, krusbär och rabarber utanför själva "köksträdgården".
 
Jag behövde ju dessutom lite fler pallkragar. Och markduk. Och färg - för allt skulle ju målas också.

Nu är det slutfasen på jobbet. Ska fylla på "buskdelen" men sjösten som jag haft på lotten. Något lass kvar bara...
Axplock kommande projekt:
  • Sätta stängsel mot grannen längs med köksträdgården (heslt i höst) och sedan thujor (i vår)
  • Utöka buskrabatt mot annan granne (har vipphortensior som är felplacerade i min stora rabatt)


Till top