Skördat Vitlök!

Lotten, Odling / Permalink / 0

Alltså, blir man lycklig eller blir man lycklig? 😍I går skördade jag Vitlöken. Jag var lite skeptisk om det verkligen hade blivit något, men det hade det.
 
Visst, "lessons learned" till nästa sådd; gödsla dem mer. Vissa lökar kunde blivit lite större. Men så nöjd ändå. Nu ska de torkas!
 
Tog också upp några Schallottenlök som blivit rejält stora. Både de och Rödlöken är det snart dags att skörda. Problem: var ska de torkas? Maken kom med förslagen att hänga upp 2 rundstavar någonstas i lägenheten och hänga dem där. Nu skulle "Ernst" blir stolt om han visste - rundstav är ju hans favorit i hans fixande... Det blir med andra ord en tur till Bauhaus idag.
Plockade också upp lite Morötter och hör och häpna - mina första Salladslök som jag lyckats med!
 
Well, lyckats och lyckast kanske är att ta i. Så stora var de ju inte. Men jag fattar inte hur jag kan misslyckas fatalt med det där som ska var så enkla att odla - Salladslök och Spenat till exempel medans svårare saker som Aubergineplantor (på balkongen) börjar ge en riklig skörd.
 
Majsen ser också ut att vara bra på gång. Jag tror jag totalt har 15-16 plantor i 2 av mina stora lådor. Hoppas det skörden blir lika bra som förra året. Kolvarna var så stora och så himla goda!
 
Vid "entren" till lotten har jag satt lite olika Solros-sorter. Den första att blomma är en röd variant. Jättevacker!
I år har jag sått/planterat lite mer blommor. Jag väntar ivrigt på att "oktagonen" ska stå i fullt blom. Den är på god väg redan. Det är Purpurklätt (arv från lotten - den fanns där), olika sorters Ringblommor, Solhatt, Lavendel, Daisys och Krasse.
Det växer ju så det knakar på lotten - ömsom sol/varmt och regn/vattning samt gödsling gör susen.

Skördade mina första Bondbönor igår. Har ett gäng plantor (kanske 20-25) som jag mest satte för att Bönor + Squach + Majs trivs ihop (kallas Tre systrar). Nu ska jag bara komma på hur jag ska äta dem... Har också skördat Rabarber och Gräslök - som väl alla har på sina lotter. Det blir att göra mer Rabarbermarmelad idag.
 
Snart är det också dags att ta upp lite Mandelpotatis. Kikade under en planta igår och det är så mycket på gång! De flesta plantorna är i sådana där Växtsäckar - ska bli kul att se hur det fungerat. Jag har även planterat Grönkål och Sallad i sådan men förhoppning om att få ha det ifred för Mördarsniglarna - och det ser ut att funka hittills.
Nu börjar också planeringen av att ersätta det jag tar upp med något nytt, det vill säga så eller plantera nytt. Satte lite nya blommor igår som jag hoppas kommer upp lite snabbt, mer Ringblommor och Blåklint. Ska också förodla lite Broccoli att byta ut de existerande plantorna med när det är dags. Har också testat att sätta en ny grönska för mig, Daikon (Rättika). Sedan blir det mer Sallad, Pak Choi, Sockerärtor etc.
 
PS. Jag har nu 5 Squach-plantor på lotten.  Det var planerat för 2 från början men när jag nu ska ersätta saker i lådorna så "råkade" det bli så. Hur ska detta sluta? Skördade 40 Squach på 2 plantor förra året... 😎 
 
Till top